27/1 – Partikelbeten

Dags för lite partikelbeten, drog hem 30 kilo fodermajs och 25 kilo hampa. Blir till att göra storkok i köket inför premiärturen som förhoppningsvis inte ligger många veckor bort. Lär ju bli poppis hemma när det stinker kokt majs i hela huset…

Köpte även lite chili flingor och salt för att krydda hampan lite, tydligen skall karpen vara som tokig i chili, vi får se. Även flickvännen gillar ju chili så kanske inte helt fel det här.

Senast uppdaterad av den .

2 reaktioner på ”27/1 – Partikelbeten

  1. Jo har lite koll på hur det skall beredas men alltid bra med tips, det tackar jag för 🙂

    Har oxå hört att det skall lukta nått sjukt räligt men men, får i värsta fall köpa en kokplatta och göra det i trädgården 😉

  2. Om det stinker 🙂 Hahaha, det är bara förnamnet. Ett tipps är att köpa en 50 eller 100 l tunna och en jätte gryta som sväljer en massa partiklar. Sen soakar du dem i grytan med lite socker, salt och chili. Själv använder jag mig av sambal olek. Då blir det krut i hampan kan jag lova. Så stark att dem kan tacka gudarna för att deras anus har automatisk vattenkylning dagen efter när det ska ut igen 😉 När partiklarna legat i 2 dygn så är det bara att brassa på grytan. Själv brukar jag koka upp sen ställer jag av det och häller över det hela i min tunna som jag har på ett varmt ställe. Inte inne i huset då det luktar apa när det jäser. Utan i vårat lilla pannrum 🙂 Sen tömmer jag en flaska sirap över och rör runt. Sen är det bara att trycka på locket till tunnan och låta jäsningen göra sitt. Detta gör jag bara med min fodermajs eller duvmix. Hampan kokar jag upp sen ställer jag den till sidan på spisen med locket på tills dagen efter. Sen portionerar jag upp den och lägger den i frysen. Ta gärna med lite av vätskan. Lycka till.
    (du kanske redan visste detta men hade inget bättre för mig)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *