4-5/6 – Rögle Carp Match

Sportfiskegiganten har tagit ett trevligt initiativ och satt upp en karpfisketävling, Rögle Dammar Carp Match. Självklart var man tvungen att anmäla sig, sådana trevligheter kan man inte missa.

En ganska hög anmälningsavgift men större delen av avgifterna gick till prispengar plus ett gediget prisbord från två olika sponsorer gjorde det hela mycket attraktivt.

Då jag tidigare endast lagt ett kort dagspass i Rögle Dammar så kändes det inte direkt som om jag hade stormkoll på hur man skulle ta hem vinsten.

Även om priserna inte var allt så var det helt klart spännande att se om man kunde placera sig bland de tre bästa. Tyvärr så fick man inte välja swim själv utan man lottade ut swimmen, jag hade hellre sett att man lottade ordningen på vem skulle skulle få välja swim.
Jag fick ett swim nere i ena hörnet, absolut inte ett swim jag valt om jag själv fått välja men så var reglerna och det visste vi alla.

Riktigt fint väder när vi samlades och väl ute vid mitt swim så blev jag enormt förvånad av att se ett tjugotal karpar simma omrking i ytan precis utanför mitt swim. Detta kan ju bli hur jävla bra som helst tänker jag och börjar sätta ihop mina prylar.
Karparna verkar lite väl nöjda dock och efter en stunds studerande inser jag att dom är VÄLDIGT kärlekskranka, simmar bredvid varandra och rullar runt, leken har alltså börjat, dvs fisket kommer bli riktigt uselt.

Jag och många med mig försöker fresta de lekande karparna med allt man kan tänka sig, bröd, boilies, pop-ups, majs, fake majs, hundmat, kanelgifflar men tyvärr utan lycka.

Det skall dröja ända till morgonen efter innan någon landar en karp, det är Niclas Nilsson som lyckas lura upp en fin fjällkarp på 6,41kg vilket också kommer ge honom vinsten i tävligen.
Det kommer totalt upp ytterligare två karpar, den ena en fjällkarp på 4,52 kg och sedan såklart mirakelfisken, en spegel på 5,42kg.

Vad menar jag då med mirakelfisk? Ja, en mycket mirakulös fångst, jag kommer nog aldrig förstå hur det gick till men det gör man ju sällan med mirakel…
Larmet från hans spö fungerade tydligen inte och hur fan krokar, drillar och landar man en karp på mindre än 3 minuter? Fantastisk prestation eller som sagt en mirakelfisk!

Hoppas på att Kevin och Sportfiskegiganten kör en repris av tävlingen nästa år och vill tacka för ett väldigt väl genomfört evenemang!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *