Abborre 750 gram

Fina abborrar i Malmö kanal

Igår kväll när jag satt i soffan efter middagen pep det till i telefonen och till min förvåning var det ett meddelande från KJ som meddelade att han befann sig vid kanalen i Malmö för att fiska abborre. Förvåningen uppstod inte över att han i sista sekunden frågar om jag skall med och fiska, för det är mer regel än undantag, utan det var väl snarare att meddelandet dök upp klockan 19:30. Min första tanke var att visst, fiska på du men sedan tänkte jag att det hade varit rätt nice att komma ut och doppa grejerna i vattnet och försöka lura upp en vinterabborre. Slänger iväg ett mess att jag är på, efter att jag först fått grön ljus från frun, tror hon har lite dåligt samvete över köket…
Snabbt ihop med prylarna och sedan kommer jag på att det vore nog bättre att tackla upp hemma i stugvärmen istället för i halvtaskigt ljus under en gatlykta nere vid kanalen. Fram med prylarna och sedan slår det mig, jag minns f_n inte hur jag brukar knyta mina tackel till dropshot. Inser att det är ungefär ett år sedan jag fiskade abborre i Malmö kanal senast och jag får helt enkelt leta på min egen guide här på sidan, Tackel till DropShot, och läsa på. Minnet kommer snabbt tillbaka och jag har snart gjort ett mycket mycket vackert tackel och sätter mig i bilen in mot Malmö kanal.

Jag träffar KJ vid den korta sträcka av Malmö kanal som är isfri och han meddelar att han redan tagit ett par stycken fina abborrar. Vi snackar lite tackel och jag skryter om mitt förträffliga DropShot-tackel och skojar lite med honom att jag kan visa honom hur man gör. Som vanligt när jag fiskar med KJ i Malmö kanal så är det dock precis tvärtom, det är han som visar mig hur det skall gå till och idag var det ingen skillnad. Det dröjer inte länge förrän har har på en fin abborre och jag får nöja mig med att fotografera.

Vi fortsätter fiska, det är en väldigt lugn kväll i Malmö, ingen vind och mycket skön kväll. Vi småsnackar och KJ fortsätter plocka fisk efter fisk och jag känner små nafs men lyckas inte få fast fisk men till slut rycker det i linan och jag kan kroka och landa årets första abborre. Ingen stor fisk men väl så vacker och det känns genast bättre. Blir en snabb bild av fisken, man vet ju aldrig om det blir fler under kvällen men KJ försäkrar mig att det kommer bli fler abborrar.

Vi rör oss sakta längs med kanalen och fiskar av hela sträckan med öppet vatten under kvällen och när klockan börjar närma sig 23:00 känner vi båda att det börjar bli dags för att avsluta. Efter lite överläggning bestämmer vi oss för att göra en sista runda bort mot bron och i första kastet smäller det på rejält för KJ. Efter lite fight och nedklättring till vattnet med livet som insats så lyckas han landa en stor och fin abborre. Den väger in på 750 gram och är en riktigt vacker abborre.
Snabb återutsättning och vi fiskar vidare när det smäller på hos KJ igen, nu får det väl räcka säger jag till honom men han bara skrattar. Abborren är uppe i ytan och vänder och vi ser då att denna är större än den förra, kan den vara över kilot? KJ klättrar återigen ner till kanten, vig som en bergsget, och denna gång får han fram håven. Precis när han skall håva den fina abborren så lossnar den och simmar lugnt därifrån. Synd att vi inte fick upp den men har ändå haft en mycket trevlig kväll.

Det har kommit upp ett tjugotal abborrar under kvällen, jaja, bara tre av dem var mina men ändå, vi hade bra fiske och jag fick återigen känna mig besegrad av KJ – Abborrmästaren från vidderna.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *