ÖDCC-2013-1

ÖDCC 2013

Som vanligt när det är dags för den årliga Östra Dammen Carp Challenge – ÖDCC, så har jag andra planer och kan inte deltaga. I år var det sonens dop som kom i vägen men jag kunde i alla fall sticka ner och ta en titt och snacka lite med folket som fiskade. Jag packade ner kameran, tog min dotter i handen och begav mig ner till Lomma. Hon gillar att följa med ut i naturen och jag har stora förhoppningar att hon kommer ta upp mitt intresse för fisket. Förhoppningsvis kan hon följa med på något karppass nästa år, jag får dra med mig min iPad så skall det nog funka när hon tröttnat på att sortera boilies. Sen om ett gäng år kanske vi kan ställa upp som ett lag i ÖDCC.

De första jag sprang på vid Östra Dammen var ett par som satt på ’Stranden’, det var Tobias och Joanna. Båda var nya på karpfisket, trots detta var de väldigt trevliga och jag snackade bort nästan hela min egentid hos dessa två och fick även tagit några bilder. Sedan skyndade vi bort till Calle och Johan som stod för tävlingsledningen i ÖDCC även detta år. Verkade som ungdomsgården i Lomma flyttat ner till deras camp så min dotter fick snabbt  klappat Calles söta hund och sedan drog vi vidare.
En liten runda bort till ’BreamTeam’, Calle och Sebastian, vinnare av förra årets ÖDCC, som satt på ’Lilla Stiffen’. Blev mest snack om chili och isfiske med dessa två pågar och sedan konstaterade min dotter att Kalle var trött så då var det dags att åka hem.

Suget efter karp blir aldrig så stort som när man står där nere vid vattnet och ser andra fiska och man vet att man själv inte kan fiska. Lite småjobbigt men var ändå kul att komma ner och titta lite och att prata en stund. ÖDCC…. kanske nästa år…

För slutrapport om hur det gick för de tävlande i ÖDCC så gör ett besök på Fiskekompaniets blogg: http://fiskekompaniet.com/blogg/fiskerapporter/odcc-slutrapport/.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *