12/10 – Svenskt Karpfiske

Hörde talas om att det fanns en svensk bok om karpfiske, tydligen den enda utgivna bok om svenskt karpfiske. Surfade loss lite på nätet och hittade boken Svenskt Karpfiske – Från betesbak till fiskefrossa, skriven av Per-Ola Johannesson.

Eftersom den gavs ut för en hel del år sedan fanns den inte att få tag i bokhandeln så jag började söka på antikvariat. Fick en träff ganska omgående på ett antikvariat i stan och stack snabbt dit och köpte den, gick loss på 120:-.

Började läsa boken och var ganska skeptisk efter att jag läst inledningen, verkade inte alls vara en bok i min smak. Dock skulle det snabbt visa sig vara precis tvärtom. Per-Ola skriver på ett mycket bra och humoristiskt sätt och hela boken igenom så blandar han in fiskeberättelser i de olika faktaavsnitten. Detta gör att man inte kan sluta läsa, jag mer eller mindre sträckläste boken på två dagar.

Kan inte påstå att jag läst många karpböcker men denna är i särklass den bästa än så länge. Skall du fiska karp i Sverige så är denna bok ett måste och det bästa köp du kan göra.

Den får 5 WL av 5 möjliga!

Senast uppdaterad av den .

3 reaktioner på ”12/10 – Svenskt Karpfiske

  1. Den boken är kanon för att vara svensk och om karpfiske.
    Har med kommit över det för några år sen på utförsäljning och man kan läsa den om och om igen.
    Ps finns ute på Tradera också men nu har du den iallafall.

  2. Japp det stämmer, det var från dig jag först hörde om den boken 🙂
    Ledsen att jag inte svarade, som du säger har det varit fullt upp med huset. Lånar gärna filmerna vid tillfälle 🙂

  3. Jag skickade sms med den boken och vissa dvd filmer men du svarade inte. Jag trodde att du är upptagen med att flytta och sms:de inte mer. När du vill du får låna de andra sakerna som jag har: ”the Fox guide to carp fishing” och några dvd.

    Ha det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *