Premiär för mig i Harasjömåla

Boysen samlades kort efter lunchtid och det var dags för den årliga turen upp till Harasjömåla och lite put & take fiske efter regnbåge.
Dags att prova nyinköpte flugutrustningen och det var en herrans massa år sedan jag flugfiskade senast.

Med på turen var det jag, Darrell, Tomasz och Hassan, senare även känd som Mr Blackout.
Vädret var absolut inte på vår sida, full snöstorm och plusgrader, lagom kladdigt på vägarna och sedan när vi kom fram till Harasjömåla så stod dyngan djup.
På vägen upp gjorde vi ett obligatoriskt stopp vid en staty av en sjöjungfru, enligt boysen skulle en vidröring av hennes bröst vara ett måste för fiskelycka under helgen, vem vågar låta bli då?

Fredagen ägnades åt att dricka öl, grilla korv och att terra våra närmsta grannar som kom från Danmark. Darrell skulle nämligen deltaga i storfisktävlingen i strömmen dagen efter vilket även en av danskarna skulle göra. När vi väl var klara med danskarna kunde den stackaren förmodligen inte sova, Darrell hade ju vunnit tävlingen de senaste 4 åren….yea right…

Uppe innan solen gick upp, Darrell brassade på lite engelsk frukost bestående av stekt ägg och bacon och sedan packade vi ihop och dumpade av Darrell vid strömmen där han skulle tävla och vi andra tre åkte bort till sjön Hallagylet där vi hyrt båt.
Förmiddagen förlöpte händelselöst, förutom en del sms från Darrell om hur stora fiskar han tagit, i vår båt hände inte ett smack.

Efter lunchen så kom Darrell bort till oss, han hade placerat sig som 3:a i tävlingen med en riktigt fin regnbåge på 5,88kg. Han hade fyllt sin kvot på 3 landade fiskar och fått sätta tillbaka ytterligare ett gäng.

Med fyra personer i båten så begav vi oss ut på ännu en runda på Hallagylet och i skymningen small det på hos mig. Rullen tjöt som en gammal symaskin och fisken bjöd på en fin fight innan jag kunde landa den i håven. En fin regnbåge på 1,8kg som tog på en orangefärgad DogNobbler fiskad en metah from botten. Väldigt nöjd med mitt Jensen Charon set, väldigt smidigt att kasta med och fint att drilla fisk med.

Kvällen avslutades med grillning av ryggbiff, öl och fin bourbon som Darrell köpt på sig i Frankrike. Vi hann även med en bastu och ännu mer öl plus ytterligare lite terrning av danskarna som inte alls hade placerat sig så bra i tävlingen.

Andra dagen skulle vi alla fiska i strömmen, samma procedur som dagen innan med engelsk frukost och bilfärd ner till strömmen.
Vi gick allra längst upp i strömmen och fiskade oss neråt, detta skulle visa sig vara en vinnande strategi och vi landade inte mindre än 9 fiskar under dagen, med Darrell på topp som vanligt med en fisk på 4,15kg. Själv slog jag nytt PB med en fin regnbåge på 3,6kg så jag var mycket nöjd med dagen och helgen.

Slutresultatet blev 12 landade regnbågar under helgen, en platta öl, två flaskor bourbon, en himla massa bacon och en blackout.

What happened?!?!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *