18/12 – Tidig Julklapp

Efter att ha fiskat med mina billiga karpspön i snart två år så har jag den senaste tiden spanat efter nya spön. Lite svårt att bestämma mig och förslagen och ideerna har varit många.
Till slut fick jag efter ett tips av Pipe tag i tre stycken handgjorda karpspön. Tillverkaren heter Bruce Ashby och har tillverkat karpspön för hand i England de senaste 50 åren. Besök gärna hans sida på http://www.bruceashbyrods.com/.

Lite fakta om spöna då, tillverkaren är som sagt Bruce Ashby, modellen Perimeter, 12feet och 2 3/4 t/c. Så här skriver Bruce själv om spöna:

”This is the most popular range of rods that I have every built. It has been available for 13 years and is still a ‘best seller’.  Designed for long to extreme range fishing yet still kind to fish when close in. A burgundy ‘over fit’ blank with exceptional casting and playing qualities, a powerful rod that never pulls hooks. Definitely a ‘one off’”

På grund av den stora mängden vitt pulver och låga temperaturen så blir det bara testfiske i soffan framför TV’n men så fort vädret tillåter kommer jag vara ute och provkasta spöna.

Det hängde även med en Prologic Beanie Unhooking Mat i beställningen, den jag har sedan tidigare är lite väl tunn och man skall ju ta väl hand om sina landade karpar.

En trevlig liten julklapp till mig själv såhär dagarna innan jul.

Senast uppdaterad av den .

4 reaktioner på ”18/12 – Tidig Julklapp

 1. Jo jag är redan supernöjd trots att jag inte fiskat med dom. Känns riktigt bra.
  Precis, rullar skall oxå införskaffas innan säsongen börjar till våren, lutar åt Shimano XTEA 10’000.

 2. I butik i England går dom på £264 per styck. Dock köpte jag dom begagnade av en känd svensk karpfiskare som skulle skaffa grövre doningar för betydligt mindre än så 😉

 3. Tjusiga ”pinnar”
  Får man fråga var du köpte dom och hur många slantar de kostar st ?
  Jag har ännu inte beställt mitt 3:e spö men det kommer tidsnog.
  Var lite inne på att byta ut min Fox Warrior men man får inte många kr för begagnade, så jag kan likabra fightas ett tag till med dom 2 jag har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *