27/12 – Sallerupsdammen

Dags för lite isfiske! Har aldrig tidigare isfiskat så det var lite spännande. Vi var fyra man som i -10 grader gav oss ut på isen i Sallerupsdammen, mina trogna fiskebröder Darrell och Tomasz plus en ny australiensisk förmåga.

Fyra hål borrades snabbt upp, isen var ungefär 30 cm tjock, och räkorna åkte på. Det dröjde inte länge förrän jag hade det första försiktiga nappet, ingen kontakt vid mothugget dock. Detta upprepade sig hela tiden och under ca 2h tid blev jag konstant av med min räka efter små försiktiga naffsanden. Jag började misstänka vitfisk eller små-abborre.

Efter ca 2h fiske slängde jag ner lite delade räkor i hålet och knappt en meter under isen ser jag då en kilos regnbåge simma förbi och kalasa på räkbitarna. Snabb omtackling till free-line fiske och en bit räka en meter ner under isen och ny väntan.

Tyvärr återkom aldrig regnbågen men en hel drös med välmatade mörtar verkade ha stationerat sig precis under mitt hål. Under loppet av 30 minuter landade jag 4 fina mörtar på runt 2 hekto, ingen regnbåge men ändå fisk. Det höjde min moral betydligt medans de andra som gick lottlösa började knorra mer och mer. Knorret ledde så småningom till ihopplockande av prylarna och det var dags för hemfärd.

80 spänn för frusna tår och 4 mörtar var kanske inte vad jag hoppats på men det var en härlig dag på isen och isfiskepremiären är ett faktum.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *