20/7 – Tigernötter

Tänkte testa lite Tiger Nuts, eller jordmandel som dom heter på svenska. Har kört en del med boilies som har tigernut smak/lukt men aldrig med riktiga nötter som krokbete eller i mäsket.

Kollade upp lite hur dom skall prepareras innan man kan ha dom till karparna, det går alltså inte att använda dom som dom är, då är dom direkt livsfaliga som karparna. Det gäller att få nötterna mindre hårda och att se till så nötterna tar upp vätska så att de inte sväller i magen på karpen.

Det som gäller för Tigernötter är blötläggning i 24h och därefter kokning i 30 minuter, kan se det som ett minimum för att nötterna inte skall vara farliga för karpen.
Blötläggningen körde jag nästan 3 dygn tillsammans med en deciliter sirap, detta för att få ner koktiden och öka sötman. Sedan kokar jag dom i 30 minuter och sen får dom stå och gona sig ett bra tag tills dom är redo att användas.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *