28/3 – Particles

Det var storkok i huset under förmiddagen. Det började med blötläggning av hampa och fodermajs igår, fick ligga och gona sig i kokhett vatten över natten i vars en tunna. Hampan fick en stor skopa chili flakes som extra krydda, mums för karparna, hett ska det vara! Tillsatte även lite sirap till majsen och ett par nävar salt till hampan.

Hampan var klar efter 12h i tunnan men majsen fick sig ungefär 30 minuters kokning efter blötläggningen för att bli lagom mjuk som karpföda.

Nu skall det bara blandas ihop med lite annat gott sen är det redo för spoddning vid nästa pass som vi tänkt lägga i helgen och förhoppningsvis skall det ge utdelning i form av årets första landade karp.

Senast uppdaterad av den .

2 reaktioner på ”28/3 – Particles

  1. Majsen blev så att man kan dela den mellan fingrarna under tryck, skall vara ok så länge de inte sväller. Majsen ligger fortfarande i blöt så den kommer att suga åt sig mer om det behövs innan fisket.

  2. Hur blev din fodermajs efter 1 dags blötläggning och 30 min koktid?
    Är de inte majsen fortfarande lite crunchy?

    Jag lät mina vara blötlagda i ca 2,5 dagar för att sedan koka upp ca 30 min,tycker ändå att där är endel crunchy majs korn.
    I och för sig tror jag inte det är någon fara,de har ju tagit upp mängden vatten och sväller inte mer.
    Tigernötter som också är ett super bete eller mäsk är ju ännu fastare.

    Jag smaka av min majs lite idag,nog är man togig som rör om i grytan o smuttar själv på majsen.Majsen i sig var väl ok i smak men vattnet smaka lite syrligt och svagt jäst eller alkohol.
    Jag har nästan en 60 liters tunna med majs som gottar sig och jag slog i 2 kg socker,1 flaska BOB jordgubbssaft (koncentrerad) + 1 burk vaniljsocker.

    Allt ”spad” som blir över blir nog att blanda upp med pulvermäsk för att tas till vara eller så kommer det hällas ut från strandkanten där jag tänkt fiska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *