22/3 – Östra Dammen

Tillbaka på stranden vid Östra Dammen i Lomma för ännu ett dagspass i hoppet om att fånga en tidig vårkarp.

Jag tog som vanligt en runda runt dammen för att kolla av hur allt såg ut, om jag kunde se någon karp visa sig eller några andra indikationer på att karpen fanns på plats. Det enda jag såg var en kilosgädda som stod inne i en av vikarna och solade sig, inte riktigt det jag var ute efter idag så jag valde att fiska samma swim som föregående sessioner. Vinden låg på in i den viken jag satt och solen värmde fint så jag tänkte att det varma ytvattnet borde ju dra in karpen där.

Bestämde mig för att loda platsen efter ungefär halva passet, har inte tidigare gjort detta på denna plats och är ju inte fel att veta hur det ser ut. Det visade sig att det var ganska grunt i hela viken, vilket jag sedan tidigare redan hade en viss uppfattning om men det fanns även musselbankar inte så långt ut från stranden.
Efter lodningen så hade jag min strategi klar och alla tre spöna åkte ut med fin precision, måste säga att jag är sjukt nöjd med mina nya Bruce Ashby spön och Shimano rullar, är som dag och natt jämfört med mina gamla.

Jag såg ingen aktivitet alls över dammen under hela mitt pass och till slut gick solen ner och jag packade ihop mina prylar. Ännu en blankning i Östra Dammen för mig, iofs kanske lite väl tidigt på våren med tanke på att isen låg för en vecka sedan. Får hoppas på fortsatt varmare väder så att vattentemperaturen fortsätter att stiga så att karpen kommer igång med vårhungern.

Senast uppdaterad av den .

En reaktion på ”22/3 – Östra Dammen

  1. Bara känslan av att få komma ut igen till ett rogivande fiske är härlig.
    Men jag håller med,det behövs nog lite mer konstant vårvärme för att trigga upp karpen.
    I år måste det väl ändå fångar karp i Östra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *