21/10 – Östra Dammen

När jag kom fram till Östra Dammen i Lomma så stod termometern på -1 grad och jag började ifrågasätta vad jag gjorde där överhuvudtaget. Efter en rask march med full packning ner till swimmet så var dock kylan som bortblåst.

Jag hade ju förmäskat i 2 dagar innan fisket och på mäskplatsen kunde jag se stora bubblor från ätande karp, verkade helt klart lovande. Som alltid när jag kommer ut till vattnet är jag full av hopp och tacklar snabbt upp och kastar ut mina spön. I ungefär samma veva upphör all synlig aktivitet på mäskplatsen och jag är ensam med solen.

Allmänt lite aktivitet runt dammen, ser bara en rullning och inte ens den är jag säker på att det var en karp. Trots gassande sol, dock fortfarande svinkallt, så ville ingen karp hälsa på idag heller.

När jag tappat känseln i höger fot och vänster skinka pga kylan, just ja, solen försvann och ersattes av regn, så beslutade jag mig för att avsluta fisket och bege mig hemmåt till värmen.

Får se om det blir fler karppass i år, kallt väder är inte att leka med, får nog investera i rejäla ull-underställ om jag skall ge mig ut mer på statiskt karpfiske under vintern.

Väder: Växlande, sol/regn
Vind: Nästan vindstilla
Luft: -1 till +6
Vatten: 10

Senast uppdaterad av den .

3 reaktioner på ”21/10 – Östra Dammen

  1. Jag hade som vanligt självförtroendet på topp men tyvärr blev det som vanligt i Östra. Var ju ändå 10 grader i vattnet så jag tänkte där borde vara någon hungrig stackare.
    Sett att scouterna säljer underställ i merino-ull till riktigt bra priser. SOm du säger beror det ju lite på mängden ull med men dom ser riktigt varma och sköna ut.

  2. Hm och jag som trodde att du drillade karp denna gången.
    Jag tvivlar på att höstfisket är så bra som många säger,kanske beroendes på vatten.
    Jag märker själv aktiviteten på fiskarna i trädgårdsdammen,det är inte alls samma fart i dem som på vår/sommar.
    Så jag tror mer på vårfisket innan dom är allt för upptagna med lek.
    Vädret frestar med,de hade nåt ställ i 100 % merino på Lantmannagatan
    av märket Ivanhoe.Vet ej hur många gram dessa ligger på.
    Annars finns Icebreaker som tydligen finns i olika vikt på merinoullet,dessa ska med vara riktigt fina men också dyra mer ovan/underdel.
    Strumporna jag köpte på Lantmannagatan för 79 kr,var nån blandning ull o syntet,dessa var riktigt sköna o värmde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *