25/8 – Östra Dammen II

De vita gässen dominerade på vattnet i Östra Dammen, Lomma. Trodde fan seriöst att jag skulle sluta under en ny rotvälta så mycket som det blåste.

Spenderade hela dagen vid dammen utan minsta lilla känning av karp. Det närmsta en karp jag kom var det avskurna karphuvud som flöt i land i stormen. Någon som inte lärt sig läsa eller förstått att all karp skall återutsättas. Det såg ut till att ha varit en karp i 1-2 kilos klassen, väl investerade pengar av Svenska Karpklubben.

Satt på swimmet där Daniel (Carpoholic) hade kanonfiske för en vecka sedan. Tror dock att det blåste åt helvete för mycket för lyckat fiske, hade nog varit bättre om jag sökt upp en halvlugn vik i anslutning till vågorna men var rent för slö för att flytta all utrustning.
Gick en halv runda runt dammen när jag kom i morse men skulle fortsatt runt till lävikarna för att se om där var någon aktivitet, en lärdom jag tar med mig till nästa gång.

Fick i alla fall testat lite nya prylar och lärt mig en hel del trots utebliven karp, övning ger färdighet. Får se om jag sticker dit nån mer gång nu i veckan, är grymt karpsugen.

Väder: Växlande molnighet
Vind: 20m/s STORM!
Luft: +18
Vatten: ?

Senast uppdaterad av den .

9 reaktioner på ”25/8 – Östra Dammen II

 1. Med tanke på att vi (jag och du, BigDaddy) har avverkat ett till fiskepass i Östra det kan vara dags för ”Östra Dammen III”! Eller?

 2. Vet ej om du missförstod mig. Musselbankar är bra ställen att lägga sina riggar på. Det är ju ett naturligt middagsbord för karpen. Simmar dem in där för att äta så borde dem plocka upp något av dina beten 🙂 Hoppas oxå att det löser sig med Skräddaren. Vill kunna fiska där i vinter 🙂

 3. Japp jag har med jagat Anders och ringde så sent som idag o prata med Calle,dock hade inte Anders fått tag i ägarna än om besked.
  Håller tummarna,där är mysigt o fint o sitta.
  Öppnar det upp skulle vi kunna ta grillplatsen eller nåt o vara några stycken.

 4. Körde två spön på los musslos och en in vid kanten till höger. Kanske därför de inte var intresserade, käkat massa annat gott istället.
  Skall dit en runda imorgon igen så får hoppas på bättre utdelning då.

  Du är ju kändis nu, alla vet vem Daniel är som dragit stora karpar i Östra 😉 Var inne på Kompaniet idag och snackade lite med Calle, han visste om dina framgångar, så även Giganten-folket 🙂 Så självklart matar jag vidare så du kan dra upp dom ännu större nästa gång 😀

  Peter, synd men det kommer fler gånger. Dagskort kostar 30:- i Östra, knappt lönt att lösa årskort där nu, ska fiska mer än 8 gånger i så fall för att det skall löna sig.

  Något som kanske glädjer er båda är att Anders på Kompaniet berättade att han jagar på de nya ägarna till Skräddardammen och han är hoppfull till fortsatt karpfiske där.

 5. Trist syn med avskuret karphuvud i kanten,det ger en rysningar och vrede.Skulle bara vilja veta deras teknik,oftast brukar dom ha sparsam,fel utrustning osv men nångång lyckas dom tyvärr landa middagen.
  Jag har själv varit med om avskuret huvud och även bevittnat hur såna fiskare fått fisk och där denna hamnade i en plastpåse.
  Tyvärr kunde jag inte mycket göra vid det vattnet.
  Hm för karpfiske skulle jag nog allt vara morgonpigg normalt men blir lite tufft för mig att inte sova ut fredag morgon när jag sen ska på 22:00 o sitta o glo 8 timmar på jobb och ovan på allt få sårskorpor i öronen av min ena arbetskamrat.
  Det kommer fler dar,jag ser hellre att vara ledig samma dag och gärna dagen efter om man ska ut på ett karppass.

  Hm hörde om fiskekort i Östra,det är baserat tydligen på kalenderår,lite dumt egentligen så än har jag inte löst nåt.
  Vad kostar ett kort där?

  Märkligt att där inte blev någon kontakt alls med karp,vädret tycks idealliskt.

 6. Tradigt att där inte blev någon action. Fiskade du på musselbankarna? Brukar vara säkra kort och med en sån härlig vind som vi haft så borde du landat något. Måste haft all mat som finns att äta i sjön inne på din plats. Nåja den som lever han lär 🙂 Idag är det annars riktigt hett. Synd att du inte satt kvar tills imorgon fredag.
  Tackar även för att du matar dem stora så dem kan bli ännu större 😉
  Ha det gott..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *