12/7 – Östra Dammen

Dags för en ny tur till Östra Dammen i Lomma för att försöka lura upp en karp. Samma setup som förra gången, fast denna gång så skulle även vår tour guide Darrell fiska. Denna gången skulle vi testa ett swim som kallas för Stranden, eller som Darrell säger The Beach. Swimmet ligger i den nordvästra ändan av dammen och är ett swim som är enkelt att nå från parkeringen.

Vi riggar upp inte mindre än nio spön, tre var och fiskar av vars en del av swimmet. Jag längst till vänster parallellt längs den norra stranden, Darrell med en rigg ovanför mina och två rätt långt ut mot östra sidan och Tomasz placerar en rigg rakt ut och de andra två ut till höger mot trädraden mitt i dammen.

Innan jag skall kasta ut mina riggar så står jag och grubblar på hur många riggar jag kommer sätta i träden innan jag hamnar rätt. Dock har Darrel ett trick i bakfickan eller rättare sagt i en av de bagar han har med sig, en bait boat. Japp, en radiostyrd liten båt med lastutrymme för både mäsk och rigg som man med hjälp av fjärrkontrollen kan styra dit man vill och genom en knapptryckning dumpa båtens last på perfekt ställe. Med båtens hjälp får vi snabbt och lätt ut våra riggar och på samma gång mäskat exakt där riggen ligger, NICE!

Vår eminenta guide har ännu ett spännande trick att dela med sig av och innan vi stack iväg hade Tomasz fått i uppdrag att införskaffa en limpa bröd. När vi väl tacklat upp och alla riggar var på plats så gav sig Tomasz och Darrell iväg för att testa fiska lite karp i ytan med flytande bröd, jag blev kvar som spövakt.
Det tog inte många minuter förrän Darrell kommer springande med håven och säger att dom fått en karp, yea right tänker jag och tror dom skämta med mig aprilo. Dock ser jag ganska snabbt att det ligger något i håven som är mycket likt en karp och mycket riktigt, dom har tagit en fin liten spegelkarp.
Jag plockar fram avkrokningsmattan och Darrell gör en rutinerad avkrokning och sedan är det dags för fotosession med Tomasz och hans första riktiga karp.

Tyvärr är detta den enda kontakt med fisk som vi får under hela passet, inga runs överhuvudtaget trots att vi fiskar fram till 1:00 på natten, sju timmar utan ett enda run.
Dock får vi sjukt mycket kontakt med myggen, nått helt så överjävligt. Vi har alla tre smort in oss från topp till tå med myggstift, Darrel har tänt på tre eller fyra myggrökelser men det ger myggen fan i, dom vill ha blod, VÅRT blod.
Detta i kombination med utebliven action på spöna gör att vi packar ihop grejerna och beger oss hem till Malmö.
Summeringen blir att Tomasz lyckats landa sin första karp och jag är fortfarande karplös…

Väder: Sol
Vind: Avtagande ostlig vind
Luft: +35
Vatten: +25 (?)

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *