8/7 – Rögle Dammar

Efter två runs och inga landade fiskar i Östra Dammen så begav jag mig till Rögle Dammar då jag fått höra att karparna där, till skillnad från många andra ställen i Sverige, faktiskt nappar dagtid. Enligt ryktena så är det method feeder och tre majskorn som gäller om man vill ha god fiskelycka och självklart var det just vad jag tacklade upp denna strålande sommardag.

Då jag aldrig varit i dammarna tidigare fick jag fråga tillsyningsmannen vilken damm som var lämpligast för karp och var i dammen man i så fall skulle fiska. Tyvärr verkade hans fokus befinna sig på annan plats just då och jag fick lite halvkryptiska svar men kunde utläsa att damm nummer fem var bäst för karp.
Jag vandrade en kort bit från parkering längs med den södra sidan och stannade ungefär halvvägs där det fanns en uppröjd plats som såg lämplig ut.

Efter en timmes fiske så hade jag ett run, dock satt jag med hela knät fullt med prylar eftersom jag satt och knöt lite nya riggar och min framfart till spöna var allt annat än snabb. Väl framme vid spöna fanns det ingen fisk kvar och jag fick surmulet gegga upp method feedern igen och kasta ut.

Detta var den enda action jag stötte på under hela eftermiddagen och efter fem timmar packade jag ihop och la ner karpfisket för dagen.
Karparna fortsätter att lysa med sin frånvaru och jag är fortfarande karplös.

Väder: Sol
Vind: Lagom blåst, nordöstlig vind
Luft: +28
Vatten: +20 (?)

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *