Havsöringsgodis

Favoritdrag för havsöringen

Naturligtvis finns det ett stort gäng drag i min box för havsöring men det är dessa tre som får mest tid i vattnet, lite beroende på situation. Kan ju även vara så att eftersom dessa tre drag får mest tid i vattnet så är det lite självuppfyllande att jag anser dem vara mina bästa favoritdrag, ju mer tid i vattnet desto större chans för havsöring. Dock har jag fiskat andra drag utan minsta kontakt, bytt till ett av dessa och fått havsöring i första kastet.
Alltså, om jag skall välja tre favoritdrag som jag vid mitt fiske efter havsöring inte klarar mig utan blir det följande godis från topp till botten:

  • Bornholmerpilen – Här i en 20 grams version i grön nyans. Kastar riktigt långt, bra när man vill nå ut eller vid mycket vind. Vickande gång och faller grymt vid spinnstopp.
  • Hansen Goby – Även här en 20 grams version i färgen koppar. Kanondrag när man fiskar grunt, sjunker väldigt långsamt och kan spinnas in riktigt långsamt utan att ta botten. Lugn slingrande gång som lurat många havsöringar.
  • Hansen Osten – 12 grams i vit pärlemor. Bra drag vid tidigt vårfiske när det är kallt i vattnet. Kan spinnas in långsamt och kastar hyfsat bra för sin låga vikt.

Vilka är dina favoriter? Skriv gärna en kommentar nedan om vilka drag du använder för havsöringen och varför.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *