Rudor

Fortsatt framgång med mörtstugan

Mörtstugorna fortsätter att leverera, jag fick investera i ytterligare en 200 liters regnvattenstunna på Jula för att hysa alla rudorna.
Spenderade 2 timmar igår med att sortera betesfisken och nu går alla större i en balja och de lite mindre i den andra. Blir lite lättare att välja ut betesfisk på så sätt, inte behöva sålla järnet i håven.

Imorgon skall jag ut och vittja den mörtstuga som ligger i förra årets blanksjö, dock såg jag att jag förra året bara gav det 24 timmar och då i full storm. Förhoppningsvis blir det bättre resultat i år när den fått ligga ute i 5 dagar och inte full storm. Jag vet att sjön där den ligger hyser gott om mört så borde ge något i alla fall.
Blir till att koka lite mer havregrynsgröt imorgon med ifall att det finns mört i stugan, får då åker den ut igen och får sällskap av ytterligare en bur.

Då införskaffandet av betesfisk går över förväntan så kan vi nu erbjuda även andra fiskare att köpa betesfisk, så är du i behov av levande bete till vintern och vårens gädd- och gösfiske så hör av dig så fixar vi det!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *