Havsöringspremiär

Havsöringspremiär 2013

När frun och dottern skulle in till stan för att spendera förmiddagen på ett lekland fick jag chansen att bege mig till mitt eget lekland, dvs Malmökusten för lite fiske efter havsöring.
Jag tyckte att förhållandena verkade lovande för havsöring, lite halvblåsigt och mulet, kändes hett.
När jag kom ner till vattnet insåg jag att jag var helt ensam, bättre än så kan det inte bli enligt mig, föredrar att stå själv utan massa trängsel. Innan jag ens hade hunnit göra första kastet poppar det plötsligt upp ett huvud som undrar hur det går och sen kom det en strid ström av fiskare under resterande fiskepasset. Dock stod de inte respektlöst nära utan de spred ut sig rätt bra och jag kände ändå att jag fick den space jag ville ha.

Planen innan jag kom på plats var att fiska bombarda med fluga, stark pålandsvind och kraftiga vågor fick mig dock att tänka om, been there done that och det funkar inte. Jag drog på ett drag med upphängarfluga istället. Var en hel del gräs i vattnet så flugan blev konstant full med skit så till slut tog jag bort den och fiskade enbart med drag.
Tog ungefär en timme utan känningar när jag plötsligt kände ett par skakningar i spöt, havsöringen fanns alltså på plats. Ovant som det var så gjorde jag misstaget att göra snabbt mothugg, vilket ju som vanligt slutade i att fisken inte krokades. Samma sak upprepades ett par gånger och jag svor över mig själv att jag måste vara lite mer tålmodig med mothugget.
I alla fall kul att havsöringen var i farten, såg en del följare med som kom med in endast ett par meter från mina fötter innan de vände igen.

Det konstanta duggregnet och blåsten gjorde att jag efter 4 timmar beslutade mig för att packa ihop. Havsöringen förblev ofångad denna gång men det var ändå skönt att komma ut, havsöringspremiären avklarad. Det kommer helt klart att bli fler pass längs med Skånekusten efter havsöring nu under våren, det är ett riktigt trevligt fiske och utdelningen brukar ju vara bra.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *