Storfångsten

Premiär för torsk i Öresund

Min första tur efter torsk i Öresund kom snabbare än förväntat, min svåger var lika sugen som jag så vi drog ut en tur på Öresund i jakten på torsk.
Det var en skön höstdag med lagom vind och vi såg fram emot en förmiddag med sjukt bra torskfiske, för det är det väl alltid i Öresund? Jag hade fått lite heta tips från min granne Niklas och vi var på väg mot vad han benämnde som ”torskhimlen” i Öresund. För att fatta mig kort så måste all torsk varit riktigt jävliga för de fanns i alla fall inte i torskhimlen.
Vi plöjde fram och tillbaka i ett par timmar och det enda som hälsade på var en felkrokad sill som min svåger fick upp på sin pilk, någon torsk såg vi inte röken av. Men sen plötsligt så small det till på mitt spö och jag blev nästan chockad efter så många timmars lugn, nu ryckte det rejält i spöt! Tyvärr lossnar torsken någon meter från ytan och jag blir helt paff. Gör en mental note om att tappa torsk precis innan landning är en lika stor box i magen som en tappad karp innan landning.

Vi harvar vidare och jag söker samband med min förbenade granne som lurat ut mig på detta äventyr på Öresund med löfte om huggsexa delux och båten full med torsk. Niklas som inte alls förstår hur vi kunnat misslyckas går så långt som att dela med sig av sin ABSOLUT hetaste spot för torsk och vi styr båten dit så skummet yr. Denna otroligt heta spot levererar EN torsk-usling på mitt spö och det är allt på en timmes fiske. Het spot my ass…

Min premiär i Öresund efter torsk blev inte riktigt vad jag hade förväntat mig men jag och min svåger var eniga om att vi ändå haft en riktigt skön dag på sundet. När vi höll på att plocka upp båten så kom där ett annat gäng som skulle ut och fiska och jag passade på att ta ett snack med dem om huruvida det fanns torsk överhuvudtaget i sundet. De blev mäktigt imponerade av att vi fått två torskar, jaja, en tappad men den var ju NÄSTAN uppe. Tydligen var det riktigt segt nu i Öresund med torsken men gott om sill. Efter detta snacket kände jag mig lite mer tillfreds med dagens resultat och la ned planerna på att punktera min grannes nyinköpta cykelkärra.
Av oförklarlig anledning så är bilden på min svågers sill den enda bilden jag tog under hela turen, tråkigt men sant.

Det kommer lätt bli fler dagar på Öresund för mig i jakten på torsk, var så säkra!
Just ja, höll på att glömma, mental note nummer två: Lägg aldrig ditt spöfodral med innehållande spö i en trailad båt och kör hem på motorvägen….måste ut och köpa nytt spö.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *