Booby

Dags att bjuda regnbågen på Booby

Fick ett tips från en fiskande kamrat, Roger, om att så kallade Booby-flugor skall vara väldigt hett för regnbåge i put & take vatten. Läste på lite på nätet och det verkar faktiskt som om han har rätt, det är till och med förbjudet att fiska med boobies i vissa put & take vatten i England där denna trend kommer ifrån, just på grund av dess effektivitet.
Namnet lär flugan ha fått efter engelska ordet ’boobs’, kvinnobröst, då flugan har två stora flytkulor på huvudet.

Jag har länge haft dessa booby-flugor i min flugask då jag köpte ett kit med regnbågsflugor för några år sedan. Dock har jag aldrig använt dem då jag inte riktigt har förstått hur de skall fiskas.
Nu har jag dock koll tack vare tipsen jag fick av Roger och jag köpte hem lite fler Boobies i blandade färger.

När du fiskar Boobie efter regnbåge så är det sjunklina som gäller och längden på tafsen är det som avgör hur långt upp från botten du vill presentera din Boobie för regnbågen. Den sjunkande fluglinan lägger sig på botten, Boobie-flugan flyter och strävar upp mot ytan, så har du då en tafs på en meter så svävar din Booby en meter från botten. När du tar in din Boobie så dras den nedåt mot botten och när du stannar intagningen flyter den upp mot ytan igen.

Folket är enat – Booby för regnbåge är RIKTIGT bra! Får lägga ett pass efter regnbåge snart så jag kan ut och testa hur bra det egentligen är med Boobies.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *