Service Ambassadeur Predator

Service av min Ambassadeur Predator

Snart är det dags för gäddfiske i öppet vatten och den årliga turen upp till Vättern för att trolla gädda. Jag gick igenom mina Ambassadeur och min ena Predator har strulat med frikopplingen av lina. Det blev helt enkelt till att öppna rullen och skruva isär den totalt för att gå till botten med problemet.

Jag har aldrig öppnat eller servat en Ambassadeur, bara precis lossat tumskruvarna och duttat i lite olja men nu blev det som sagt total nedplockning. Det var förvånansvärt enkelt och sedan rengjorde jag alla delar utom lagren med diskmedel och en tandborste sen fick det ligga och torka på en handduk.
Felet var den plastbit som håller uppe pinjongdrevet, den hade slitits ner och är ett konstruktionsfel. Jag har kontaktat ABU Garcia och bett dem skicka nya delar. Så fort jag får delarna så skall det oljas, fettas och pysslas ihop, blir spännande.

Jag passade även på att beställa hem lite ny olja och fett, valet för på Yellow Label Rocket Fuel Oil och Cal’s Universal Reel & Star Drag Grease. Jag återkommer när det blir dags för ihopsättning!

Det finns en riktigt bra guide på Fiskesnack om hur man plockar isär sin rulle och servar den, den kan jag rekommendera om du är osäker på hur det skall gå till. Här har du guiden: [Rullmek] Fett,olja, diskmedel och fotogen – Mysig afton med en livskamrat…

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *