Stalking karp

Snart över en månad sedan jag blötte mina linor. Nytt jobb, en dotter som växer som ogräs och vårt stundande bröllop att planera så har fisket tyvärr blivit nedprioriterat.

Försökt få boysen att köra en session efter jobb, lättare för mig att få till en sådan än att vara ute en hel helg och idag blev det äntligen av. T-Bag kunde tyvärr inte så det blev bara jag och Darrell som begav oss till Östra Dammen i Lomma för lite stalking och försöka fånga en karp på ytan.
Faktiskt min första seriösa stalking session efter karp, bara kört en kort kort variant med boysen en gång tidigare.

Packade lätt kvällen innan, endast ett spö, en liten väska, avkrokningsmatta och håv. La lite chum mixa (hundmat) i blöt kvällen innan för att få dem lite sega, enklare att få dem på kroken då. Specialpreparerade ett gäng med, fick sig lite glugg så de stank gammal självdöd braxen.

Mötte Darrell efter jobb på parkeringsplatsen vid Östra Dammen, nu skall det landas karp från ytan! Kändes riktigt bra, solen sken och karparna måste stå på rad i vikarna, lapandes sol och njuta av värmen. Vi gjorde snabbt upp en plan hur vi skulle lägga upp vårt fiske, snabb runda runt dammen, lägga ut lite bete på de ställen som såg heta ut och sedan kontrollera varje ställe en stund senare för att se om karpen tagit några av våra free offerings.

Väl nere vid dammen såg det riktigt nice ut, snackade men en mörtmetande kille från Rutilus, han sa att mörten gick högt, vi hoppades på att även karpen skulle göra det.
Började vårt smygande runt dammen, slängde ut lite chum mixa på strategiska platser för att kontrollera dem en stund senare. Till min förvåning var alla borta bara 10 minuter senare. Yikes, det här är ju hett, karpen måste slurpat järnet! Ut med lite fler chums och bam! så var ytan full av fiskmåsar! Var fan kom de ifrån? Inte en måsjävel i sikte men när väl maten nådde ytan så kom det ett tiotal från ingenstans och började kalasa på mina chum mixa. BASTARDS!
Helt omöjligt att lägga ut något bete och då även stört omöjligt att få lagt ut krokbetet, så fort mitt tackel når ytan kommer det måsar för att ta även det. Får snabbt dra in linan för att inte kroka måsjäveln. Detta skall tyvärr vara genomgående för hela sessionen och vi ser bara en karp under hela vandringen runt Östra.

Vi stöter på Johan Emmertz på Dubbeln där han sitter med Hampus och 2 andra killar. Han tog två mindre karpar tidigt i morse och skall fortsätta även nästa natt. Vi pratar bara en kort stund och fortsätter sedan vår jakt, dels på måsar och dels efter karp.

När vi gjort ett helt varv är vi tillbaka i den lilla viken där vi startade, lite lugnare på måsfronten nu så vi bestämmer oss för att köra sista timmen i denna vik. Knäcker vars en öl, ute med våra tackel i vattnet, småmumsar på krokbetet, inte hundmaten då utan brödet. Snackar om vår stundande karpresa till Frankrike, Darrell ritar upp dammen med hjälp av kvistar och går igenom de olika swimmen. Vi njuter helt enkelt av en underbar junikväll bakom spöna i Östra Dammen. Ingen karp på mattan men tillsammans med en nedgående sol beger vi oss hemmåt, berikade av ytterligare en skön dag ute i vår sköna natur.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *