Darts-Wiretång

Testat Darts Wirelåstång

Av oförklarlig anledning så har mitt inlägg om Darts Wirelåstång försvunnit från bloggen så jag kör upp det igen.

Jag vill alltid att mina prylar skall vara tip top om storfisken hugger och genom att tillverka mina egna tafsar och tackel så säkerställer jag detta. I min strävan efter så smidig och effektiv framtagning av gäddtackel till mitt ismete och vanliga mete så började jag titta på wirelåstång eller wire plier som dom också benämns. Kändes lite osäkert att klämma ihop hylsorna med avbitare, risken finns ju att man trycker för hårt och skadar tafsen.
Darts säljer en variant, Wirelåstång, som enligt dem själv är den bästa på marknaden, till ett riktigt bra pris, så valet föll på en sådan. Tången ser inte mycket ut för världen, detaljerna är slarvigt maskinarbetade och den ser riktigt billig ut, eller för att prata ren svenska, den ser ut som skit (nu i efterhand har jag sett riktigt fina exemplar där de verkar ha putsat till utseendet så nu är de riktigt fina).

Vid min första test kändes det som om något gått fel, tången bara sjönk ihop över wirelåset men när jag öppnade wiretången låg där ett helt perfekt wirelås. Löjligt enkelt, grymt snyggt och framförallt jävligt bra! Utseende är inte allt! Blev kärlek direkt och jag började tillverka tafsar som en galning tills jag hade slut på trekrokar. Nu är i alla fall rig-binen full och jag lär inte sakna tackel till mitt ismete och mete efter gädda och gös framöver. Jag använder den även flitigt när jag tillverkar Stingers till mitt vertikalfiske.

(+) Plus

  • Priset!
  • Gör jobbet perfekt
  • Enkel och stabil konstruktion

(-) Minus

  • Utseendet på tången, lite dålig efterbehandling (verkar vara fixat nu)

Darts Wirelåstång får 5 WtL av 5 möjliga med ett litet minustecken i kanten för utseendet.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *