Ruskväder

Gäddmete med Betesboxen i Snogeholmssjön

Eftersom jag fick mersmak från förra vertikalfiskepasset så skall jag och Kalle från Betesboxen ut igen och fiska ihop. Tanken är att vi skall upprepa föregående helgs fiske men med landade fiskar denna gång. Tyvärr sätter väderleken stopp för våra planer då det blåser halv storm och regnet öser ner. Därför beslutar vi oss för ett gäddmetepass från land i Snogeholmssjön, även detta ett välkänt hemmavatten för Kalle.
Kalle styr var vi skall fiska och det blir i en vik med en hel del vass och en liten badstrand. Ett litet sund mellan land och en ö känns hett och vi har snart fått ut våra tackel med levande rudor mitt i sundet.
Jag har även tänkt köra ett spö med dött bete, fiskat på botten och lägger ut detta spö in i en annan vik som Kalle kallar för ’Sumpviken’. På med mitt Delkim och sedan är fällan gillrad. Då jag fått frågor om hur jag tacklar dött bete för gädda så är här en länk till AnglingTimes fina guide till hur man tacklar dead bait för gädda och gös.

Rudorna är pigga och simmar på friskt ute i sundet, även regnet och vinden jobbar på friskt vid Snogeholmssjön och det är tur att vi sitter under vårt medhavda parasoll, annars hade vi varit rejält blöta vid detta laget. Det blir mycket kaffe och fiskesnack men tyvärr desto mindre gädda under de första timmarna. Vi testar lite olika sträckor längs med viken utan framgång och till slut beslutar vi oss för en flytt ett par hundra meter bort.
Inte heller på denna nya plats finns det någon gädda som vill ta våra beten och jag börjar ifrågasätta dels tillgången på gädda i Snogeholmssjön och dels Kalles val av plats. Kalle bedyrar att han tagit massor med gäddor i denna vik och en del stora gäddor till på köpet. Dock kryper det snart fram att han aldrig fiskat denna vik på vintern och alla gäddor från denna plats kommit upp mitt i varmaste högsommaren, tack för den!
Kalle räddar sitt skinn tack vare en magnifik ärtsoppa som han plötsligt trollar fram ur sin packning, annars hade han fått gå hem från Snogeholmssjön till Staffanstorp.

Det blir inte någon gädda denna tur i Snogeholmssjön och till slut kapitulerar vi för vädrets ihärdiga försök att få oss blöta och kalla. En trevlig dag med Kalle, precis som tidigare men jag gör en mental notering om att göra bättre research nästa gång han vill dra ut mig på sina ’hot spots’…

Besök gärna Kalles blogg Betesboxen och läs hans sköna inlägg, rekommenderas!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *