Andy-Piper-with-pike

Gäddfiske ny sträcka vid Kävlingeån

Fått tips av Kalle som har bloggen Betesboxen om en för mig ny sträcka av Kävlingeån som jag var sugen på att testa. Eftersom Darrell’s pappa Andy fortfarande är kvar i Sverige på julbesök så åkte vi dit alla tre tidigt på morgonen, eller rättare sagt jag var där tidigt. När jag var framme vid ån 7:30 så ringde jag Darrell för att kontrollera var han var någonstans och det var en sömndrucken Darrell som svarade. Vi blir nog lite sena blir hans svar…”lite” sena skall visa sig bli 45 minuter men jag hinner då bort och köpa fiskekort så slapp vi avbryta fisket för det i alla fall.

Vi traskar ner till Kävlingeån och det är mycket vatten i ån och väldigt grumligt, inte optimalt ur gäddfiskesynpunkt men vi var ju på plats. Vi snackar igenom dagens strategi, som blir ungefär som tidigare pass, ett bottenmete med död makrill och ett med levande betesfisk.
Jag är snabbast ut med mina spön och hittar ett fint litet bakvatten som känns väldigt hett, där måste bara stå gädda. Inget händer men snart vrålar Andy som står 10 meter till vänster om mig att han har fast fisk. Är väl en lite snipa tänker jag, de stora står ju där jag fiskar!
Det visar sig vara en riktigt fin och välkonditionerad gädda som väger in på 5,3 kilo, inte illa, Kävlingeåns gäddor är verkligen vackra.

Vi försöker ett par timmar till längs denna plats utan vidare action och beslutar och för att vandra ett par hundra meter nedströms där vattnet verkar lugnare. Ut med alla spön igen när vi är framme och sedan fräses det ägg och bacon på stormköket, dags för frukost!
En halv timme innan vi packar ihop får Andy ytterligare en gädda, denna gången en lite mindre individ på runt 2 kilo och det blir det sista som händer innan vi beger oss hem igen.

Senast uppdaterad av den .

3 reaktioner på ”Gäddfiske ny sträcka vid Kävlingeån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *