DSC_0035

Tigernuts

I förhoppning om att jag skall komma ut och fiska så gjorde jag lite ground work hemma, la ett kilo tigernötter i blöt.
Tror mig nu veta ett vatten som bör vara perfekt för dessa små nuts, där finns mycket brax och vad jag förstått så är braxen inte så glad i tigers, förmodligen är de för hårda för braxen att tugga i sig. Tanken är att förmäska sparsamt med en blandning av hampa och tigers, förhoppningsvis gör detta att karpen får smak för nötterna och återvänder efter mer.

Som jag sagt tidigare i en tråd om tigernötter så är det väldigt viktigt att man tillreder nötterna ordentligt innan man drar i dem i vattnet till karpen. ’Råa’ nötter kan innebära döden för karparna som äter dem.
Min rekommendation är att lägga dem i blöt minst 24h, gärna 48h, för att sedan koka dem minst 30 minuter, jag kör 45 minuter.
Vid kokning av nötterna så tillsätt gärna lite socker, brukar kör en 300g/kilo nötter, och låt dem sedan stå och gona sig ett par dagar i hinken med locket på så de börjar jäsa, då blir de slemmiga och fina, perfekta för karpen!

Karpmete.se och Svenskt Mete har väldigt bra artiklar om just partikelbeten där de även beskriver tillredningen av tigernötter, kolla in dem om ni känner er osäkra.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *