Mörtstugan levererar

Vintern har anlänt i söder

Efter en relativt mild senhöst så slog vintern till med stormsteg nu i helgen, det gick från 7-8 plusgrader till -10 på bara några dagar. Snön kom även den och helt plötsligt ligger det ett tjockt fint täcke av vit snö över landskapet. På några lokala dammar ligger redan isen, om det kalla vädret fortsätter lär det inte dröja länge innan man kan sätta isborren i fiskbar is.

Jag hoppas faktiskt på att kylan stannar ett tag till, hade varit kul att komma ut på isen och dra lite gädda, gös och regnbåge. Ispremiäran i Rögle Dammar gick ju bra för 2 vintrar sedan så den gör jag gärna om.
Vi har ju gott om betesfisk för tillfället så det lär bli mycket gädd och gösfiske från isen om den nu blir bärande och får ligga kvar.
En nackdel är ju just betesfisken eller närmare bestämt förvaringen av den. Jag fick ta in tunnorna i uterummet igår då det började frysa på ordentligt i tunnorna, vill ju inte göra om misstaget från förra året då alla mina betesfiskar slutade sina dagar i ett isblock.
Trots att det var 10 minus ute i morse var det ingen is på någon av tunnorna vilket bådar gott. Tänkte ta en sväng in om ByggMax och köpa lite isolering för att ytterligare säkra upp tunnorna mot kylan. Tänkte även införskaffa två doppvärmare som jag kan dra igång om det skulle smälla på rejäl kyla som det gjorde förra året.

Ikväll blir det kontroll av de två mörtstugor som Darrell var ute och placerade i en damm i lördags, förhoppningsvis är de fulla med fina mörtar. Det finns en överhängande risk att det blir den sista fångsten av betesfisk för vår del i år, inte så sugna på att lägga burar under isen, de har en tendens att få fötter.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *