22/1 – Rögle Dammar

Avsaknaden av öppet vatten tvingade på nytt ut mig på Skånes isar i jakten på lite action. Återigen bestämde vi oss för en tur till Rögle Dammar, denna gång damm nummer 5 för att försöka lura upp gammelgäddan.

Darrell ordnade en spann med levande mört och rudor som vi hade som bete och vi körde in på den dimmiga och becksvarta parkeringsplatsen mellan damm 4 och 5 klockan 7 på morgonen. Där fanns redan Nils på plats och lurade i mörkret.
Vi riggade våra spön på parkeringsplatsen, var inte så intressant att ge sig ut på isen i mörkret och dimman när det varit töväder i nästan en hel vecka.
Efterhand som det ljusnade begav vi oss bort mot platsen vi tänkt fiska ifrån och det visade sig att isen var väldigt tunn, om någon is alls, den första metern inne vid kanten.
Vi skickade ut Nils som försökskanin efter att jag trampat igenom i mina försök och han skuttade vig som en kanin upp på fast is, gjorde en provborrning som visade på 30-40 cm tjock is, we had a go!

Ut med prylarna på isen, borrade snabbt upp ett gäng hål i ett fint mönster och tacklade efter hand på betesfisk och ner i hålen. Vi beslutade att köra laget runt på spöna, jag drog lotten att få första nappet, sen Darrell och sist Nils.

Tyvärr blev det ingen som helst action på någon av spöna under hela dagen, vi fick åka hem utan ett enda gäddhugg. Dock tog vi lite småabborre på pimpelspöna med balansare.

Lite av en besvikelse, trodde att jag skulle dra min första ismetade gädda men så blev det tyvärr inte. Som vanligt en trevlig dag dock och sällskapet var som vanligt av högsta klass.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *