Vippor i massor

Ännu mer vippor till ismete

Efter att diverse förståsigpåare dissat mina senaste ismetevippor så fick man ju bygga lite andra varianter för att göra pöbeln glad. Tydligen kan man inte bara ha en version utan gärna minst 10 olika vippor skall sättas ihop och fiskas med, gärna under samma pass.
Skämt o sido, fanns en del bra input i kritiken mot mina senaste alster så jag fick återigen ställa mig vid arbetsbänken och börja snida nya vippor till ismetet.
Denna gång inhandlades det rensband till förbannelse och ytterligare ett gäng pingisbollar, undrar vad de tänker om mig i butiken…

Rensbandet kapade jag i 55 centimeterslängder, allt enligt proffsens uträkningar, skall tydligen ge en swung helt utöver det vanliga och gäddorna går helt bananas.
Körde på två varianter, dels en där man klämmer fast linan och dels en som är liknande min tidigare lösning men istället för buntband så böjer man upp rensbandet i vinkel ute i spetsen för att skapa det motstånd som behövs.
Rent spontant är jag skeptisk till vippan med klämmvarianten då just klämmandet var grundorsaken till att jag beslöt mig för att göra egna vippor, vill ha så lite motstånd som möjligt i själva release-funktionen. Dock funkar det för många andra så varför inte, stora gäddor har tagits på ismete med denna vippa så jag får ge det en chans.

Återigen använde jag mig av orangefärgade pingisbollar, ingen lackning nödvändig och lyspärla som stopp för att hålla bollen på plats. Drog även dit en kladd smältlim på båda sidor om pingisbollen för att få den att sitta som gjuten. Själva klämman skapades av en 5 centimeters bit rensband som bockades i ena änden och sen ett buntband som mellanlägg för att skapa mer tryck. Täckte det hela med krympslang, dels för att skydda linan, dels för att hålla ihop det och dels för att få det att se jävligt bra ut.
Mer ingående instruktion än så får ni inte utan jag kan rekommendera The Specimen Hunters vipp-guider, där han skapar just dessa två varianter med fina bilder och bra steg för steg instruktioner.

Skall som sagt försöka komma ut på isen på lördag, om den håller, och då blir det utvärdering av de olika vipporna. Förhoppningsvis bär isen och gäddorna är på sitt bästa hugghumör så jag får testat vipporna ordentligt och kan komma med ett utlåtande om vilken som är den ultimata vippan för ismete.
Vilken vippa kör du med och varför? Kommentera gärna!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *