Vippa & spöhållare i närbild

Blankpass på isen efter gädda

Jag och Darrell drog iväg tidigt i morse för att spendera en halv dag på isen med att försöka ismeta upp lite gädda. Det var premiär för mina nya egentillverkade vippor och spöhållare.
Både vippor och spöhållare funkade riktigt bra till ismetet. Av de tre olika vipporna jag tillverkat senaste veckan så gick vinsten till de jag tillverkade först av alla, dvs de med buntband som lin-release. De funkade precis så som jag ville, klockren lösning och absolut inga problem att hålla pigga betesfiskar på plats. Så är det någon som är intresserad av att köpa de vippor som jag tillverkade helt i onödan så kan ni få dem till bra pris!

Tyvärr blev det ingen landad fisk under ismetet, trots mina fina spöhållare och vippor. Darrell hade ett fäll tidigt där baitrunnern tickade på fint men tyvärr när han korkade fanns det inget kvar i andra ändan. Jag hade fäll i samma hål som förra turen men även denna gång så var gäddan borta när jag kom fram, endast ett fint set av bitmärken på betesfisken vittnade om att en gädda varit framme.
Testade även med deadbait på ett av mina spön, en stor fet makrill åkte på och jag lät den ligga på botten med slak lina. Tyvärr gav det heller ingen gädda, även om just deadbait skall fungera bra under de kalla månaderna då gäddan är väldigt statisk. Ismetet är ju perfekt för att presentera ett fint deadbait för den slöa storgäddan.

Nu känner vi oss i alla fall klara med den damm vi nu kört två ismetepass på rad i, den verkar inte vara rätt ställe för oss, det blir nya jaktmarker nästa gång.
Dock är det en väldigt trevlig form av fiske det här ismetet, jag gillar det mer och mer och det lär bli många pass framöver, nu är man ju ledig i två veckor under jul så skall försöka komma ut på fler ismetepass.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *