Underbar kväll vid sjön!

Första övernattningen efter karp

Trots att det fortfarande är lite kallt i vattnet beslutade vi oss för att lägga årets första seriösa karppass. Det fick bli en snabb övernattning, torsdag till fredag (25/4-26/4), så det blev ungefär 18 timmars fiske.
När vi anlände till sjön strålade solen och det var helt underbart väder. Riktigt skönt att komma ut igen och jag hade glömt hur mycket prylar man släpar med sig så fort man skall övernatta. Måste seriöst börja se över vad jag MÅSTE ha med mig och vad som är nice to have för att kunna skala ner lite på släpandet.

Vi gjorde snabbt upp vem som skulle fiska var och började rigga spön och blanda stickmixes. Darrell fiskade vänstersidan och jag högersidan i det dubbelswim vi valt att fiska. Min plan var att fiska vänsterspöt rakt över på andra sidan uppemot en vassrugge där jag tog mitt PB på 17,1 kg förra året, ett spö utanför spetsen på en vassrugge till höger och vänsterspöt rakt i en swimthrough längre in i vassan till vänster, även den historiskt sett en karpproducerande spot.

Ut med alla spön snabbt och satte igång med att få upp tält och göra lägret redo för natten. Jag sparkade igång grillen, korkade upp två öl och snart började det lukta mat i vårt läger.
Mätta och belåtna sitter vi och småpratar över vars en öl när det drar iväg på mitt mittenspö, det som låg utanför spetsen på den vänstra vassruggen och jag rusar ut och gör ett bestämt mothugg. Fast fisk och det känns som en av de små mörka och vilda fjällkarparna som simmar i sjön. Full speed på karpen och fin böj på spöt men efter cirka 5 minuters drillning händer något som jag aldrig i min vildaste fantasi hade kunnat tänka mig, mitt handgjorda Bruce Ashby spö KNÄCKS! Två decimeter ner från toppen bara rakt av och detta resulterar i tappad fisk.
Jag bara står där och glor, kan inte förstå vad som hänt. Dessa spön skall klara så mycket mer än detta, vilket de även bevisat året innan som sagt. Darrell är lika förvånad som mig och jag har väldigt svårt att ta in detta. Jag packar ihop spöet och det blir till att fiska med enbart två spön för min del resten av passet.

Tyvärr blir detta det enda som händer detta pass, Darrell har ett litet run tidigt på morgonen men han känner aldrig fast fisk. Vi packar ihop i regnet tidigt på morgonen och hela vägen hem sitter jag och mår dåligt över mitt knäckta spö. Jag har kontaktat Bruce Ashby angående skadan och hoppas på att han antingen fixar det free off charge eller att jag på något sätt kan få toppen reparerad eller utbytt.

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *