Normark Mora Lazer Light

Ny isborr inhandlad, Normark Mora Lazer Light

Efter den inte allt för trevliga upplevelsen vid vårt senaste ismeteäventyr så insåg jag att det krävs en ny isborr. Dels så känner jag att jag vill ha egna grejer, alltid bra att kunna ge sig ut själv eller i annat sällskap och då krävs det egen isborr. Sen så är ju inte Darrells isborr en av de mest effektiva, även om den är ok när skären är skarpa.

Jag fick ju testat Sebastians Normark Mora Lazer Light på isen senast och den kändes riktigt bra. Dels vägde den inte så mycket och dels så åt den sig ner genom isen som om det vore smör, två egenskaper som för mig är prioriterade.
Efter att ha kollat runt lite på priser, tester och recensioner på nätet så beslutade jag mig för att skaffa just en Normark Mora Lazer Light.

Det blev till att göra ett besök på lunchen hos Calle på BeOutdoors i Lund och se vad han hade att erbjuda. Rakt framför kassan står den och blänker, en sprillans ny Normark Mora Lazer Light. Den tycks viska mitt namn och blinkar förföriskt med sina nypolerade skär. Honom ska vi ha!

Nu började ett frenetiskt skickande av sms till frun där jag försökte övertyga henne om att just en isborr är vad familjen behöver, nu när vi skall få tillökning och allt. Inte helt övertygad gick hon med på ett köp, den kommer ju ändå gå i arv till våra barn? Inte nog med det utan underbar som hon är så sa hon att köp du den och så blir det min födelsedagspresent till dig. Vilken fru! Det är fan kärlek det!

Då var frun klar, dags att börja bearbeta Calle för att få ner priset på den fina isborren. Jag hade ju varit runt på en massa andra butikers websidor och kollat av priserna så då fick såklart Calle minst matcha deras pris, eller hur? Som vanligt spelar Calle svår men det hela slutade med en mycket fördelaktig deal, vilket det i och för sig alltid brukar göra när jag handlar i deras butik i Malmö eller Lund.
Alltså vandrar jag ut från butiken med ett stort leende, en sprillans ny Normark Mora Lazer Light och en gapande tom plånbok.

Det går ju inte att ha en fin isborr hemma utan att borra med den så jag begav mig ner till en damm som ligger en bit bort och borrade loss. Helt underbar att borra med, går grymt snabbt och lätt igenom isen.
Några andra positiva saker med denna Normark Mora Lazer Light är att den övre delen kan fällas över spiralen och den blir då väldigt smidig att bära med sig. Att man även kan justera längden på borren är ett stort plus, jag är ju över 2 meter så vid tidigare borrningar så har jag nästan fått gå ner i spagat för att få till det. Nu kan jag stå upp rak i ryggen och borra, bara det gör det hela mycket enklare.

Vi får se hur denna isborr tjänar mig i framtiden men just nu är jag väldigt nöjd!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *