30/3 – Östra Dammen

Tog vägen eller omvägen om Östra Dammen i Lomma hem från jobb. Helt underbart väder och någon karp bara måste stå och sola sig. Under mitt förra besök vid dammen såg jag tyvärr inget karpigt överhuvudtaget, skulle dagens besök sluta på samma sätt?

Trodde de flesta swimmen skulle myllra av liv i form av karpfiskare som höll på att rigga tält och spön. Till min stora förvåning var alla swimmen runt dammen tomma, har jag missat något? Förra helgen var alla swims upptagna och nu inte en enda fiskare, skumt.

Såg ingen aktivitet på karpfronten heller till att börja med under min vandring runt dammen. Stannar en stund extra vid den varma lilla viken med de sjunkna träden. När jag står där och drömmer om framtida karppass ser jag plötsligt en skugga ta form från djupet. En fin karp seglar sakta upp till ytan och parkerar sig i solen i skydd av några grenar.
Helt underbart, kunde stått där och bara tittat i timmar men efter en stund var jag tvungen att gå, kvällsmaten kallar.

Riktigt kul att få se en karp på så nära håll som bara njuter av solen. Fiskesuget har nu nått oanade höjder och jag bara måste försöka komma ut en stund i helgen och blöta linorna!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *