Östra Dammen

Kvällspass efter karp i Östra Dammen

Eftersom vi väntar vårt andra barn vilken dag som helst så har jag fått strikta begränsningar på mitt fiske. Därför valde jag att fiska lite karp i Östra Dammen i Lomma efter jobb (23/5). Det går snabbt att köra dit och jag kan vara hemma på ett kick om det skulle vara att frun ringer och det är dags, helt perfekt!

Stack någon timme tidigare från jobb och ner till Östra Dammen i Lomma. Väl på plats ser jag en fiskebroder kånka sina prylar till ’Svanboet, swimmet tvärs över ’Stranden’ där jag bestämt mig för att fiska. Vinden låg rakt på in på denna sidan så jag tänkte det kan ju inte bli bättre än såhär.
Jag reste lätt idag, bantade ner min utrustning till bara precis det jag behövde för ett par timmars fiske, var helt plötsligt väldigt angenämt att ta sig från bilen till swimmet när man slapp kånka på bivvy, säng osv.
Snabbt upp med grejerna, en försiktig lodning med blyet på varje spot och sedan gick alla spöna ut tillsammans med en handfull Splashbaits Factor VII boilies. FÖr varje gång jag använder dessa boilies så gillar jag dem mer och mer, luktar sjukt gott!

När jag satt där och väntade dök plötsligt frun och dotter upp med lite fika, en trevlig överraskning. Lilltjejen trivdes riktigt bra vid vattnet och hittade på en massa bus, hon hade dock full koll på att pappas spön rör man INTE.
Jag fick även tid att dra i mig den burgare jag köpt på vägen dit, något kall men jag var sjukt hungrig så den slank ner snabbt och lätt. Frun hade även dragit med sig en liten goodie bag med läsk, gifflar och snickers, riktigt kärlek!
De stannade ungefär en timme sedan var det dags för dem att åka hem och dottern skulle sova.

Jag sitter där och spanar ut över vattnet men har på de timmar jag varit där inte sett någon aktivitet från någon karp, de brukar annars kunna visa sig här i Östra Dammen.
Kalle från Betesboxen hör av sig på mobilen och undrar om det är ok om han tittar förbi en stund för lite snack, självklart gick det bra. Snart sitter vi där och snackar ’hemliga’ vatten och annat fiske. Kalle berättar om ett vatten där det går fin gräskarp och han lovar att vi skall fiska efter dem nu i sommar, blir spännande då jag aldrig varken fiskat efter eller landet någon gräskarp.

SOlen börjar gå ner och kylan smyger sig på. Kalle som bara har shorts och T-shirt tacker för sig och beger sig hemåt. Jag sitter kvar och njuter av naturens skådespel, det är otroligt vackert och fåglarna spelar sin vackra symfoni. Det blir en väldig aktivitet ute i dammen, småfiskarna börjar vaka på ytan och även göra små hopp.
Månen är uppe och det är en helt fantastisk kväll.
En karp är uppe och rullar i ytan ett tiotal meter från min högra spöt och jag förväntar mig att den snart skall hitta mitt krokbete. Tyvärr gör den inte det utan mina larm förblir tysta. Det börjar bli riktigt kallt och mörkt, temperaturen kryper ner till 5 grader och lite efter 23:00 beslutar jag mig för att ge upp för denna gången, det är ju jobb imorgon och måste sova lite.

En skön dag vid Östra Dammen i Lomma, tyvärr ingen landad karp men jag känner mig ändå nöjd, hemma i soffan fångar man ingen fisk!

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *