Darrell med fin gädda

Ismeteförbannelsen vägrar släppa över Arriesjön

Tanken var att jag skulle bryta min ismeteförbannelse, börjar skämmas rejält nu. Jag har varit ute på ett gäng ismetepass efter gädda utan att lyckas landa en enda. Illa illa men nu var det alltså tanken att detta skulle brytas.

Jag och Darrell begav oss återigen till Arriesjön för att dra en gädda på ismete. Vi körde på samma ställe som vi haft framgång vid vårt första pass och hoppades på lite mer action än senast. Vi var framme vid Arriesjön vid lite efter 8 på morgonen och alla spön riggade och klara ungefär en halvtimme senare.
Nytt för dagen var ett gäng gigantiska mörtar som Darrell lyckats ordna kvällen innan, så nu körde vi lite blandat mört och ruda på spöna. När allt var riggat och klart satte vi oss ner och jag hinner precis hälla upp en kopp te så löser en av mina vippor ut. Jag traskar skyndsamt bort och lagom till jag kommer fram så sprutar det ut lina från baitrunnern. Jag kollar brom och allt på rullen, denna gång skall det inte bli något strul men allt är OK. Mothugg och inget motstånd alls, jag får upp ett tomt tackel, inte ens mörten är kvar. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta men som vanligt så tror vi att det kommer komma fler fiskar under dagen, om det smäller på redan efter så kort tid kommer det bli en bra dag på isen.

Solen skiner och isen smälter och sjunger som f_n, lite obehagligt med dessa ljud när isen rör på sig. När vi sitter där och snackar blir ljudet plötsligt väldigt intensivt och en stor spricka bildas rakt mellan våra stolar. Hela min stol skakar och ärligt talat höll jag på att skita på mig. Dock ingen fara, som sagt bara isen som rör lite på sig…

Det är en härlig dag på isen på Arriesjön, vi sitter och gottar oss i solen hela dan men timmarna rusar iväg och gäddorna uteblir. När det är mindre än en timme tills vi skall packa ihop kommer paniken krypande, skall jag återigen blanka? Minuterna tickar på och jag blir mer och mer orolig för det som snart skall vara ett faktum.

När jag sitter där och hoppas hoppas så får Darrell ett fäll på ett av sina spön och kan snart kroka en fin gädda. Väl landad uppskattar vi den till runt 3,5kg, som alla de andra gäddorna vi tagit på Arriesjön är den riktigt vacker med fin teckning. Lite bilder sedan får den simma tillbaka ner i hålet.
Jag hoppas in i det sista men till slut får jag bita i det sura äpplet och inse att jag blir utan gädda på isen även detta pass, förbannelsen ligger kvar.

Kommer det att bli fler pass innan isen smälter här i Skåne eller skall jag bli helt utan gädda denna ismetesäsong? Endast väder- och fiskegudarna kan svara på den frågan…

 

Senast uppdaterad av den .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *